Krijg de juiste hulp tijdens je bevalling

Ziekenhuisbevalling

De verblijfsduur in het ziekenhuis na een normale bevalling wordt steeds korter en korter. Om jullie de nodige ondersteuning te bieden tijdens deze belangrijke periode is een vroedvrouw aan huis een belangrijke meerwaarde. Wij staan 24/24u klaar om jullie verder op te volgen na het ziekenhuisverblijf. Bij een poliklinische bevalling (binnen de 48u naar huis) komen we de avond van jullie thuiskomst nog langs zodat jullie gerust de nacht in kunnen gaan. Het is na iedere bevalling een goed idee om kraamhulp te voorzien, zodat jullie voldoende kunnen rusten

Arbeid aan huis

De arbeid start meestal wanneer je thuis bent, simpelweg omdat je daar het meest op je gemak bent. Als jullie in het ziekenhuis willen bevallen maar graag zo lang mogelijk thuisblijven om de weeën op te vangen komen we jullie thuis begeleiden. We zijn er voor jullie alleen en hebben alle tijd. We doen alle nodige medische controles en begeleiden jullie daarnaast doorheen het baringsproces. Wanneer de ontsluiting goed gevorderd is gaan we samen met jullie naar het ziekenhuis van jullie keuze. Afhankelijk van de afspraken met het ziekenhuis, kunnen we jullie verder begeleiden in het ziekenhuis als doula.

Thuis bevallen

Als jullie kiezen om te bevallen met een vroedvrouw aan huis dan kiezen jullie in de eerste plaats voor een bevalling op je eigen tempo en op het tempo van jullie baby. Thuis is er de volledige vrijheid en kan je bevallen zoals je dat zelf wil in aanwezigheid van wie je wil. In bad, op de baarkruk, gehurkt, op handen en knieën, op je zij, rechtstaand etc. Meer dan de helft van de vrouwen die bij ons bevallen kiezen voor een onderwaterbevalling.
Na de geboorte krijgt jullie kindje een ononderbroken huidcontact en hebben jullie ruim de tijd om van elkaar te genieten.
Om ervoor te zorgen dat een thuisbevalling veilig is, is het nodig dat we tijdens de zwangerschap en bevalling alle risicofactoren uitsluiten. Hiervoor maken we gebruik van de Nederlandse Verloskundige indicatielijst, de NICE-guidelines en de KCE-richtlijnen en overleggen we met jouw gynaecoloog. Indien er verwikkelingen optreden, gebeurt de bevalling beter in het ziekenhuis en begeleiden we jullie tot bij de vroedvrouw in het ziekenhuis.
Persoonlijk
Complete begeleiding
24/24u beschikbaar
Ruime expertise

Benodigdheden voor een thuisbevalling

Kraamdoos (heeft de vroedvrouw bij)
IJszakje of ijsblokjes
Wasmandje
10 tetra doeken of katoenen lappen (gekookt en gestreken)
1 grote vuilzak
1 emmer
Bureaulampje en verlengsnoer of zaklampje
Tissues
2 warmwaterkruikjes en kersenpitkussen
Dode zeezout voor in bad (natuurwinkel)
2 ruime T-shirts en dikke sokken
2 ruime slipjes
Verzorgingsgerief en kleertjes voor baby + mutsje
Digitale thermometer (baby)
Tas voor het ziekenhuis
Schriftje om alles in te noteren wat betreft voedingen, pampers en temperatuur van de baby voor de eerste weken

Wil jij graag persoonlijke en professionele begeleiding tijdens je bevalling?

Bespreek met ons wat jij graag wilt.
contact opnemen
Het Prille Begin