Het geboorteverhaal van Stan

Mijn geboorteverhaal van Stan

Geboorteverhaal Stan ❤️

In verwachting van onze 3de zoon, bij de 2 andere jongens overtijd gegaan. Van Robbe bevallen op 40weken 9dagen spontaan zonder epidurale, weekje borstvoeding.Bij Dries 40 weken en 8dagen ingeleid met epidurale geen borstvoeding.
Ik wist 1 ding zeker dat wilde ik ten alle tijden vermijden nog eens ingeleid worden...
3/7 uitgeteld, om de dag op controle bij de vroedvrouw in het ziekenhuis wegens te hoge bloeddruk, iedere keer bloed getrokken om zeker te zijn dat er niks mis was.. Het was heel warm die 1ste week van juli... 5/7 zei dokter Verbeke dat ik s avonds moest binnen komen voor een inleiding, maar ik wilde echt niet. Gelukkig gaf ze ons nog een kansje, als het bloed goed was mocht ik naar huis! En gelukkig de uitslag van bloed was goed. Die avond heb ik wel naar Bianca gebeld om raad te vragen, afspraak gemaakt om de dag erna 6/7 bij Ellen op consultatie te gaan.
Mijn papa had al gezegd: “7/7 det is ene gooie datum dan kumt de kleine”
Ellen rade me aan om s avonds een cocktailtje te drinken met een soort olie, ananas sap en beetje gin dan zou het wel gaan rommelen daar binnen.
De oudere jongens gingen die avond bij mama en papa slapen, en ik dronk mijn coktailtje en genoot van een rustig avondje met Rob in het zwembad, rond 22u30 naar binnen, douchen en slapen met de gedachte dat het misschien deze nacht wel eens zover zou kunnen zijn. Ik lag in bed en voelde onmiddellijk: hè dat kon wel eens een wee zijn..
Uit bed gegaan, Rob nog maar laten slapen.. Rond 23u30 heb ik Ellen gebeld, haar antwoord was: ik wist dat je nog ging bellen An! Ze stelde me helemaal op mijn gemak en ze zou zo naar ons toe komen...
Rob ook wakker gemaakt en met de boodschap dat het zover was en Ellen onderweg naar ons was.
Ellen is aangekomen, heeft me onderzocht en naar de baby geluisterd. Rond 00u30 zijn we naar Overpelt vertrokken. In Overpelt mag de vroedvrouw mee in de verloskamer, thank god for that 🙌🏻.
Het ging vlot vooruit en we dachten allemaal als het zo vlot blijft gaan is die baby er zo!
Niet dus, rond 7uur s’morgens steeds gesteund door Rob en Ellen bleef ik hangen op 9cm en wilde het maar niet vooruit gaan, toen hebben ze me een infuus gegeven met weeenopwekkers om het toch te laten doorkomen.. Iets erna kwam dokter Verbeke kijken hoe het ging, ik was zo van de wereld af maar wist op dat moment dat ze onze bevalling ging doen, ze zou dan alle drie onze jongens op de wereld gezet hebben dat vond ik een mooie gedachte.
Een tijdje later na een paar keer persen werd onze 3de zoon Stan geboren! Stan werd door Ellen op de juiste manier aan de borst gelegd want ik ging deze keer toch voor borstvoeding kiezen! Zo veel liefde hing er in die verlos kamer, geweldig!
Een tijdje erna kreeg ik tot 2 keer toe een (bloed) vloed, en was een beetje van de wereld, zo blij dat Ellen nog steeds bij ons was en hier juist kon optreden. Eeuwige dankbaarheid en liefde voor Ellen, dat voel en zie je dat ze haar “werk” met heel haar hart doet!
Uiteindelijk konden we iets na de middag naar onze kamer gaan, waar we even op adem kwamen voor de grote broers hun klein broertje kwamen bewonderen.
Met een super begeleiding van Ellen, Lieve en Bianca geef ik nu nog steeds trots borstvoeding aan onze kleinste man ondertussen al bijna 16 maanden!
Bedankt! ❤️

Deze ingave werd gepost op 07 julie 2017
Het Prille Begin