Het geboorteverhaal van Jake

Mijn geboorteverhaal van Jake

Toen Debbie me voorstelde om naar Bianca en Lieve te gaan was ik blij. Ik hoopte informatie te krijgen over de zwangerschap aangezien ik dit bij de oudste dochter had gemist. Ook omdat het bij Phoebe allemaal heel snel gegaan is voor mij en ook de bevalling die naar mijn mening mis ging. Bij lieve voelde ik direct een juiste klik en toen we bij bianca stopte met de auto stond ze ons zo goed als op te wachten aan de deur. Toen ik haar zag wist ik dat ik op de juiste plaats zat, ze stelde me direct gerust! De gesprekken die hier na volgden waren voor mij super. Ze stelden me gerust en gaven op mijn vele vragen antwoorden. In eerste instantie wou ik alleen maar de arbeid thuis doen samen met lieve en bianca en daarna naar het ziekenhuis. Ik wou echt geen thuisbevalling want ik was bang. Bang omdat het bij phoebe mis gegaan was. Ik had zo iets van stel het gaat mis dan geraken we nooit op tijd in het ziekenhuis. Maar na de gesprekken met lieve en bainca en ook omdat debbie het zo graag wou heb ik uiteindelijk een knopje omgezet. Ik heb op dat vlak een stap opzij gezet en mijn vertrouwen gegeven aan zowel debbie als lieve en bianca ( een hele grote stap). Dus het kraampakketje kwam in huis en het bevallingsbad (mijn taak tijdens de bevalling ) die ik direct controleerde of de slangetjes past enzoverder ( een beetje afleiding kon geen kwaad).

de dag zelf
(12u) ik was net wakker toen debbie zei; ik denk dat mij water gebroken is. Ik was blij ik had zo iets van eindelijk, ik stelde voor om te bellen naar Lieve en Bianca!!!! Dit heeft ze ook gedaan en bianca zou langs komen binnen 1u om te kijken of het begonnen was. Daarna werden ook de schoonouders verwittigd voor eventueel opvang voor Phoebe.
(13U)Toen Bianca hier was wisten we al dat het begonnen was, Debbie verloor steeds meer water maar echte weeen had ze niet echt.
(13u30) er werd een infus geprikt en de schoonouders kwamen binnen. Alles was eigelijk rustig.
( 14 u)De schoonouders gingen met de dochter naar de speeltuin. Op dat moment dacht Bianca dat ze nog mee kon met haar gezinnetje naar een babyborel. Eens phoebe weg was hebben we de tafel enzo aan de kant geschoven en ik ben begonnen aan het bevallingsbad om toch maar iets om handen te hebben.
Vanaf toen ging het heel snel. Ik kreeg zelf de kans niet om het bad te vullen met water. Want opeens waren de weeen heel hevig en snel. Debbie heeft ze toen opgevangen op de zetel. Ik zie Bianca nog zitten dat ze debbie aan het onderzoeken was en zei ; duurt het nog lang dat het bad vol is? en dat debbie enkel nog een randje had. Ik vond dat heel erg snel !! Ik had stiekem gehoopt dat alles wat rustiger ging want dan kreeg ik het meer mee. De kraan werd helemaal open gedraaid !!!
Toen belde Bainca Lieve op dat ze heel snel moest komen. Ik heb samen met Bianca Debbie naar het bad begleid, 1 perswee aan de zetel opgevangen al staan en 1 perswee met een been in het bad en een been er uit. Opnieuw dacht ik whouw dit gaat snel. Maar yes ze zat in het bad! Toen was Lieve er ook heel erg snel. Dan wordt het voor mij ook even een waas, wat ik nog weet is dat ze mij hebben gevraagd voor de camera, ik weet ook dat bianca en ik over debbie haar rug hebben gewreven toen ze in bad aan het persen was.
Heel snel was het hoofdje daar en om 15u26 was hij er. Mijn flinke kerel !! Vanaf dan weet ik het echt niet meer. Ik weet alleen dat ik gezegd heb de 3de komt ook thuis! Lieve grapte en zei ok geen probleem, ik kan kijken wanneer het in de planning past!
ik vond het super dat ik Jake ook bij me mocht hebben een lekker knuffelmoment !! zalig !! De frietjes achter af samen met Lieve en Bianca was super !! Even na kletsen over de bevalling. Nu vind ik een thuisbevalling een super leuke belefenis! Ik zou het zo opnieuw doen!! Ook de dagen erna waren super, lekker rustig met kraamhulp! elke dag een bezoekje van Bianca of Lieve. Hun begeleiding was geweldig !
Dames jullie waren super lief , jullie hebben me een gevoel van vertrouwen gegeven dat ik echt nodig had om dit te doen! waarvoor dank !! ik zou jullie aan iedereen aan raden !!
super veel groeten !
Bjorn
Jake
joepie zwanger! Sneller dan verwacht want we waren net gestopt met de pil maar dat maakt niet uit! Al heel snel wist ik dat ik deze zwangerschap en bevalling anders wou hebben dan bij phoebe.
Bij haar ben ik gewoon in het ziekenhuis bevallen en dit was voor mij een heel negatieve ervaring. Dus heb ik mijn stoute schoenen aan getrokken en ben opzoek gegaan , ik kwam al snel uit bij Bianca en Lieve. Ik stelde het voor aan bjorn en hij vond het een goed idee om eens langs te gaan. Dus was al heel snel het eerste contact daar, ik geloof dat ik nog maar 15weken zwanger was ofzo toen we voor het eerst naar Lieve gingen maar dat hadden ze graag.
Een bezoek aan Bianca volgde ook snel en het klikte met hun alle 2. De consulaties werden al snel iets om echt naar uit te kijken! leuke babbels terwijl er gekeken werd of met babyboy alles oke was!
De zwangerschap liep goed ondanks de last in mijn heupen en andere gewrichten! (aangezien ik hyperlaxiteit en reuma heb) Ik wou echt een thuisbevalling maar bjorn helemaal niet! Eindeloze discussies hebben we gehad.
Zelfs bianca en lieve probeerde hem gewoon door zijn vragen te beantwoorden te overtuigen. HIj wou gewoon de arbeid thuis doen en bevallen in het ziekenhuis. Maar ik zette mijn droom niet uit mijn hoofd.
Uiteindelijk na een van de vele consultaties (ik was toen 35 weken zwanger) vroeg Bianca of ik het bevallingsbad thuis wou. Ik twijfelde maar Bjorn was heel simpel. Bij phoebe wou je dat en mocht je niet, nu doe je het gewoon luidde het! Daarna kwam een veel moeilijkere vraag, niet voor mij maar voor Bjorn, het kraampakket wat doen we daar mee ?? Aangezien het kraampaket wou zeggen dat we thuis zouden bevallen wist hij het niet goed.
Dus die beslissing werd open gelaten en we moesten het laten weten in het weekend ( maandag kwamen ze op huisbezoek).
De dag erna zei Bjorn zo tussen alles door zeg maar dat ze het mee brengen ! Wat was ik blij en ik niet alleen toen ik Bainca belde was ze precies even blij als ik. Ik zou thuis bevallen oef! Later kwamen de bezoekjes aan de monitor ( o god wat wist ik toen weer snel waarom ik thuis wou bevallen). Het aftellen begon! Ik had regelmatig voorweeen maar nooit had ik het gevoel nu moet ik ze bellen. Ik hab gbs dus besloten we de antibiotica in huis te halen ( eigelijk waren de antibiotica en de monitor een compromie tussen bjorn en mij, hij had al zoveel toegegeven).
4ock
Ik ben die ochtend opgestaan met licht weeen zoals altijd ook heel onregelmatig. bjorn had ik lekker laten liggen en toen hij onder kwam was het 12u , ik ben toen naar de wc gegaan en toen ik me terug in de zetel zetten naast hem voelde ik water lopen. Dus zei ik heel erg serieus ( want ik was zelf verwonderd) of mijn water is geboren of ik heb in mijn broek geplast.
Bjorn moest lachen en zei je komt van de wc dus dat kan niet. We hebben afgesproken dat als mijn vliezen zouden breken ik de antibiotica zou starten dus Bianca werd gebeld.
Ze ging komen binnen het uur en kijken of het begonnen was. Voor de zekerheid heb mijn ouders gebeld voor opvang voor Phoebe.
13 u stapte Bainca door de deur.
13u30 Werd er een infuus geprikt. Maar echt ween had ik niet gewoon lichte menstruatie pijn en ons mama kwam binnen. Bianca wou nog naar huis gaan om mee naar een babyborrel te gaan, dat leek me op dat moment wel ok.
14u Phoebe ging makkelijk mee daar had ik wel wat bang voor en vanaf toen versnelde alles. Bjorn begon aan het bevallingsbad en ik bleef de weeen opvangen al staande lekker wiegend, maar toen opeens werd alles heviger! Het volgde zo snel ik begon te rillen, werd misselijk ( bij phoebe had ik dat in de laatste fase wat raar)en ik zei tegen bianca de baby drukt zo hard!! Ik weet nog dat ze telefoon kreeg van haar ventje om te vragen of ze mee ging , maar haar antwoord was van ik denk niet dat hier nog iemand happy is als ik nu vertrek.
Ze stelde voor om op mijn knieen op de zetel de weeen op te vangen, voorover gebogen zodat de baby zich kon draaien ( volgens haar kwam de druk daar door ) maar alles werd nog heftiger ! Wat bjorn of bianca aan het doen waren weet ik echt niet meer ik zat in mijn bubbel. Ik heb echt 100x gezegd sorry dit kan niet dit gaat snel !! Ik zei tegen bainca ik denk dat ik een perswee heb, maar bianca vond dit wel heel snel maar we gingen het controleren. Maar dan moest ik plat gaan liggen. O jee kan ik dat wel ? Ik zei nog ooo ik ben een watje ! Als ik nu 4cm heb ben ik zo een watje ! Oke bianca hielp me recht en op de zetel en het werd gecontroleerd, enkel nog een randje !!! whooow !!
Oke terug op mijn knieen. Wachten tot er genoeg water in het bad was. Verhuis naar het bad 2 persweeen staan gedaan met ondersteuning van bjorn en Bianca ( nooit gedacht dat ik dat kon maar bianca zei kom op ik ben er voor je en dat hielp me erdoor !) Eindelijk in bad !
Lieve kwam binnen en begroette me , ik mompelde iets terug. Opeens voelde ik jake echt zakken! Ik wist dat hij er bijna was. Voor ik het wist was zijn hoofdje geboren en even later volgde ook de rest (om 15u26)!
Ik weet het gevoel nog dat ik had, zelf heel verwonderd omdat het zo snel gegaan was ik kon het niet geloven! De uren hier na waren zalig, ik lekker knuffelen met Jake terwijl bjorn,Lieve en Bianca samen even alles lieten bezinken met lekkere frieten. Ook de dagen hier na waren super ! De borstvoeding kwam moeilijk op gang omdat Jake een te kort tongriempje had maar door de begeleiding van Lieve en Bianca was dit snel verholpen ! Zo konden we als snel terug genieten!
dames jullie zijn helemaal geweldig ! jullie gaven zowel mij als bjorn de kracht om dit te doen!
Waarvoor ontzettend veel dank! en eigenlijk als ik heel eerlijk ben ga ik jullie binnenkort missen eens alles achter de rug is! 😉

veel liefs x
Debbie
Deze ingave werd gepost op 02 oktober 2015
Het Prille Begin